El líder que conversa

Share:
A VPN is an essential component of IT security, whether you’re just starting a business or are already up and running. Most business interactions and transactions happen online and VPN


EL LÍDER QUE CONVERSA

 

Actualment s’està escrivint molt sobre lideratge en general i sobre els líders en particular. I quan es fa, gairebé sempre es destaquen qualitats del líder que tenen a veure amb la seva capacitat d’influència, de motivar els seguidors, d’assolir els objectius… però malauradament es sol obviar una responsabilitat que penso és de les més importants pel que fa al lideratge: la conversa.

I és que la conversa és una de les capacitats més intrínseques de l’espècie humana. Com diu el professor Álvaro González – Alorda, som éssers dialògics, és a dir, que ens diferenciem d’altres espècies animals per la nostra capacitat de dialogar entre nosaltres. En un moment com l’actual, on les xarxes socials (facebook, linkedin, twitter…), els e-mails, whatsapps etc… estan guanyant un grandíssim protagonisme, la conversa és més important que mai. I no es que tingui res en contra d’aquests mitjans, al contrari, em semblen molt interessants i pràctics. Ara bé, res pot substituir el veritable poder de la conversa. Quants e-mails enviem per un tema en concret quan amb una simple conversa seria suficient? Quan temps fa que no mirem algú als ulls i li diem: “vull parlar una estona amb tu?”

Ara, enraonar és una tasca molt important; però per desenvolupar un bon lideratge és totalment imprescindible. No obstant i de forma força paradoxal, les escoles de negoci i altres estaments formatius dediquen molt poc temps en desenvolupar en els directius competències bàsiques de la conversa com l’empatia, l’escolta activa… A més, la majoria dels líders dediquen molt poc temps a parlar amb els seus col·laboradors i solen abusar de mitjans de comunicació no personals.

Conversar ve del llatí “conversare” que vol dir convertir, girar, donar-li la voltar. I és en aquesta línia que la conversa s’assembla més a una multiplicació que a una suma. És innegable el gran poder que té la paraula en gran quantitat d’àmbits de la nostra vida: l’educació dels fills, la vida en parella, les relacions professionals… Crec que seria molt interessant que ens analitzéssim i penséssim quan temps dediquem cada dia a la conversa. És suficient? De ben segur que no. Estic plenament convençut que la nostra qualitat com a fill/a, pare/mare, directiu/va o líder milloraria notablement en la mesura que fóssim capaços de deixar de fer algunes tasques que fem diàriament per poder dedicar més temps conversar. Per què al final, i tornant al tema del lideratge, la qualitat del nostre lideratge depèn bàsicament de la qualitat de les nostres converses. I com diu el ja citat professor González – Alorda, “si volem canviar el món… hem d’afrontar les nostres converses pendents”. Som-hi!

Xavi Roca

I am Talentist, I help organizations, managers and professionals to achieve high performance through enhancing their leadership and personal brand. I am passionate about leadership, high performance team management and Personal Branding, and I have dedicated my professional career to helping companies and professionals develop and enhance their talents and strengths to achieve their maximum development and performance.

Don't miss anything

Subscribe

No spam, only notifications about new posts.

We inform you that the personal data you provide by filling out this form will be treated in accordance with the current Data Protection Regulations (LOPD and RGPD) and managed by Xavi Roca Consulting SL as responsible for www.xaviroca.com. The purpose of collecting and processing this data is to send our publications, product and / or service promotions and exclusive resources for subscribers. The legitimation is done through your express consent. We inform you that your data will be located on the servers of (MAILERLITE), email marketing provider located in the US and hosted by the EU Privacy Shield. You can exercise your rights of access, rectification, limitation, portability or deletion at mail@xaviroca.com indicating in the subject UNSUBSCRIBE. For more information, see now Privacy Statement.

Buscar en este blog
Últimos Posts
¿Qué te interesa más?
On Key
Posts Relacionados
50 años, 50 libros (Parte II)

50 years, 50 books (Part II)

As I told you in my previous post, I continue to share with you the books that have marked me in my first half century of life, hoping that they will be as useful to you as they were to me.

50 años, 50 libros (Parte I)

50 years, 50 books (Part I)

I recently turned 50 years old and I would like to share with you the titles of the 50 books that have marked me in this half century of life, hoping that they mark you as much as they did me.

Cultura organizacional

Organizational culture

In today’s post I talk to you about the key principles that became fundamental to Netflix’s corporate culture, about its values, practices and overall approach.