El líder que conversa

Compartir:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email
A VPN is an essential component of IT security, whether you’re just starting a business or are already up and running. Most business interactions and transactions happen online and VPN


EL LÍDER QUE CONVERSA

 

Actualment s’està escrivint molt sobre lideratge en general i sobre els líders en particular. I quan es fa, gairebé sempre es destaquen qualitats del líder que tenen a veure amb la seva capacitat d’influència, de motivar els seguidors, d’assolir els objectius… però malauradament es sol obviar una responsabilitat que penso és de les més importants pel que fa al lideratge: la conversa.

I és que la conversa és una de les capacitats més intrínseques de l’espècie humana. Com diu el professor Álvaro González – Alorda, som éssers dialògics, és a dir, que ens diferenciem d’altres espècies animals per la nostra capacitat de dialogar entre nosaltres. En un moment com l’actual, on les xarxes socials (facebook, linkedin, twitter…), els e-mails, whatsapps etc… estan guanyant un grandíssim protagonisme, la conversa és més important que mai. I no es que tingui res en contra d’aquests mitjans, al contrari, em semblen molt interessants i pràctics. Ara bé, res pot substituir el veritable poder de la conversa. Quants e-mails enviem per un tema en concret quan amb una simple conversa seria suficient? Quan temps fa que no mirem algú als ulls i li diem: “vull parlar una estona amb tu?”

Ara, enraonar és una tasca molt important; però per desenvolupar un bon lideratge és totalment imprescindible. No obstant i de forma força paradoxal, les escoles de negoci i altres estaments formatius dediquen molt poc temps en desenvolupar en els directius competències bàsiques de la conversa com l’empatia, l’escolta activa… A més, la majoria dels líders dediquen molt poc temps a parlar amb els seus col·laboradors i solen abusar de mitjans de comunicació no personals.

Conversar ve del llatí “conversare” que vol dir convertir, girar, donar-li la voltar. I és en aquesta línia que la conversa s’assembla més a una multiplicació que a una suma. És innegable el gran poder que té la paraula en gran quantitat d’àmbits de la nostra vida: l’educació dels fills, la vida en parella, les relacions professionals… Crec que seria molt interessant que ens analitzéssim i penséssim quan temps dediquem cada dia a la conversa. És suficient? De ben segur que no. Estic plenament convençut que la nostra qualitat com a fill/a, pare/mare, directiu/va o líder milloraria notablement en la mesura que fóssim capaços de deixar de fer algunes tasques que fem diàriament per poder dedicar més temps conversar. Per què al final, i tornant al tema del lideratge, la qualitat del nostre lideratge depèn bàsicament de la qualitat de les nostres converses. I com diu el ja citat professor González – Alorda, “si volem canviar el món… hem d’afrontar les nostres converses pendents”. Som-hi!

Xavi Roca

Soy Talentista, ayudo a organizaciones, directivos y profesionales a conseguir un alto rendimiento a través de potenciar su liderazgo y marca personal. Me apasiona el liderazgo, la gestión de equipos de alto rendimiento y la Marca Personal, y he dedicado mi carrera profesional a ayudar a empresas y profesionales a desarrollar y potenciar su talento y fortalezas para conseguir su máximo desarrollo y rendimiento.

No te pierdas nada

Subscríbete

Sin spam, notificaciones solo sobre nuevos posts.

Te informamos que los datos de carácter personal que nos proporcionas rellenando este formulario, serán tratados conforme a la normativa vigente de Protección de Datos (LOPD y RGPD) y gestionados por Xavi Roca Consulting SL como responsable de www.xaviroca.com. La finalidad de la recogida y tratamiento de estos datos es el envío de nuestras publicaciones, promociones de productos y/o servicios y recursos exclusivos para suscriptores. La legitimación se realiza a través de tu consentimiento expreso. Te informamos que tus datos estarán ubicados en los servidores de MailerLite, proveedor de email marketing acogido al EU Privacy Shield. Podrás ejercer tus derechos de acceso, rectificación, limitación, portabilidad o eliminación en info@xaviroca.com indicando en el asunto BAJA. Para más información, consulta ahora nuestra Política de Privacidad.

Buscar en este blog
Últimos Posts
¿Qué te interesa más?
On Key
Posts Relacionados
Emociones positivas y negativas

Emociones positivas y negativas

Para ser un buen líder debes saber motivar a los que te rodean, una buena forma de hacerlo es gestionando correctamente las emociones positivas y negativas, aprende cómo hacerlo en este post.

Neuronas espejo

Neuronas espejo

En este post te explicamos qué son las neuronas espejo y cómo funcionan, y la importancia de actuar de una forma u otra para influir en el comportamiento de los demás.

Trabaja más inteligentemente

Trabaja más inteligentemente

En el post de hoy te hablamos de la importancia de organizarse bien, te dejamos 10 ideas para que trabajando menos y mejor, seas capaz de mejorar tu productividad y ser más feliz personal y profesionalmente.

La presión 021121

La presión

En el post de hoy queremos explicarte cómo los niveles muy bajos o muy altos de presión no son positivos para nadie, debes intentar situarte en un punto intermedio y conseguirás que aumenten los resultados y el bienestar, tuyos y de quienes te rodean.