El líder que conversa

Compartir:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email
A VPN is an essential component of IT security, whether you’re just starting a business or are already up and running. Most business interactions and transactions happen online and VPN


EL LÍDER QUE CONVERSA

 

Actualment s’està escrivint molt sobre lideratge en general i sobre els líders en particular. I quan es fa, gairebé sempre es destaquen qualitats del líder que tenen a veure amb la seva capacitat d’influència, de motivar els seguidors, d’assolir els objectius… però malauradament es sol obviar una responsabilitat que penso és de les més importants pel que fa al lideratge: la conversa.

I és que la conversa és una de les capacitats més intrínseques de l’espècie humana. Com diu el professor Álvaro González – Alorda, som éssers dialògics, és a dir, que ens diferenciem d’altres espècies animals per la nostra capacitat de dialogar entre nosaltres. En un moment com l’actual, on les xarxes socials (facebook, linkedin, twitter…), els e-mails, whatsapps etc… estan guanyant un grandíssim protagonisme, la conversa és més important que mai. I no es que tingui res en contra d’aquests mitjans, al contrari, em semblen molt interessants i pràctics. Ara bé, res pot substituir el veritable poder de la conversa. Quants e-mails enviem per un tema en concret quan amb una simple conversa seria suficient? Quan temps fa que no mirem algú als ulls i li diem: “vull parlar una estona amb tu?”

Ara, enraonar és una tasca molt important; però per desenvolupar un bon lideratge és totalment imprescindible. No obstant i de forma força paradoxal, les escoles de negoci i altres estaments formatius dediquen molt poc temps en desenvolupar en els directius competències bàsiques de la conversa com l’empatia, l’escolta activa… A més, la majoria dels líders dediquen molt poc temps a parlar amb els seus col·laboradors i solen abusar de mitjans de comunicació no personals.

Conversar ve del llatí “conversare” que vol dir convertir, girar, donar-li la voltar. I és en aquesta línia que la conversa s’assembla més a una multiplicació que a una suma. És innegable el gran poder que té la paraula en gran quantitat d’àmbits de la nostra vida: l’educació dels fills, la vida en parella, les relacions professionals… Crec que seria molt interessant que ens analitzéssim i penséssim quan temps dediquem cada dia a la conversa. És suficient? De ben segur que no. Estic plenament convençut que la nostra qualitat com a fill/a, pare/mare, directiu/va o líder milloraria notablement en la mesura que fóssim capaços de deixar de fer algunes tasques que fem diàriament per poder dedicar més temps conversar. Per què al final, i tornant al tema del lideratge, la qualitat del nostre lideratge depèn bàsicament de la qualitat de les nostres converses. I com diu el ja citat professor González – Alorda, “si volem canviar el món… hem d’afrontar les nostres converses pendents”. Som-hi!

Xavi Roca

Soy Talentista, ayudo a organizaciones, directivos y profesionales a conseguir un alto rendimiento a través de potenciar su liderazgo y marca personal. Me apasiona el liderazgo, la gestión de equipos de alto rendimiento y la Marca Personal, y he dedicado mi carrera profesional a ayudar a empresas y profesionales a desarrollar y potenciar su talento y fortalezas para conseguir su máximo desarrollo y rendimiento.

No te pierdas nada

Subscríbete

Sin spam, notificaciones solo sobre nuevos posts.

Te informamos que los datos de carácter personal que nos proporcionas rellenando este formulario, serán tratados conforme a la normativa vigente de Protección de Datos (LOPD y RGPD) y gestionados por Xavi Roca Consulting SL como responsable de www.xaviroca.com. La finalidad de la recogida y tratamiento de estos datos es el envío de nuestras publicaciones, promociones de productos y/o servicios y recursos exclusivos para suscriptores. La legitimación se realiza a través de tu consentimiento expreso. Te informamos que tus datos estarán ubicados en los servidores de MailerLite, proveedor de email marketing acogido al EU Privacy Shield. Podrás ejercer tus derechos de acceso, rectificación, limitación, portabilidad o eliminación en info@xaviroca.com indicando en el asunto BAJA. Para más información, consulta ahora nuestra Política de Privacidad.

Buscar en este blog
Últimos Posts
¿Qué te interesa más?
On Key
Posts Relacionados
Gallup

25 millones de evaluaciones de CliftonStrengths

Si deseas liderar cualquier equipo de manera exitosa, primero debes conocer tus fortalezas y cómo usarlas de forma productiva. Y luego, debes ayudar a los miembros de tu equipo a descubrir sus propias fortalezas y cómo combinarlas con los demás miembros del grupo, ¿te ayudamos?

Grandes managers

Los grandes managers

En este post hablamos de la importancia de contar con un gran manager, un profesional que tenga los talentos y las fortalezas necesarias para gestionar con éxito el equipo de trabajo, y conseguir los mejores resultados.

Potenciar marca personal

3 efectos para potenciar (o perjudicar) tu marca personal

En este post te recordamos que tu marca personal no está en ti, sino en la mente de los demás, es decir, en la forma en la que eres percibido por ellos. Aquí te dejamos 3 efectos psicológicos que pueden ayudarte a gestionarla para potenciarla.

Bienestar profesional

Bienestar profesional

Tener un buen nivel de bienestar profesional será muy importante para tu felicidad y para tu salud, la mayoría de personas nunca llegarán a conseguirlo, en este post te damos algunas pistas para intentarlo.