El líder que conversa

Compartir:
Compartir en facebook
Compartir en twitter
Compartir en linkedin
Compartir en whatsapp
Compartir en email
A VPN is an essential component of IT security, whether you’re just starting a business or are already up and running. Most business interactions and transactions happen online and VPN


EL LÍDER QUE CONVERSA

 

Actualment s’està escrivint molt sobre lideratge en general i sobre els líders en particular. I quan es fa, gairebé sempre es destaquen qualitats del líder que tenen a veure amb la seva capacitat d’influència, de motivar els seguidors, d’assolir els objectius… però malauradament es sol obviar una responsabilitat que penso és de les més importants pel que fa al lideratge: la conversa.

I és que la conversa és una de les capacitats més intrínseques de l’espècie humana. Com diu el professor Álvaro González – Alorda, som éssers dialògics, és a dir, que ens diferenciem d’altres espècies animals per la nostra capacitat de dialogar entre nosaltres. En un moment com l’actual, on les xarxes socials (facebook, linkedin, twitter…), els e-mails, whatsapps etc… estan guanyant un grandíssim protagonisme, la conversa és més important que mai. I no es que tingui res en contra d’aquests mitjans, al contrari, em semblen molt interessants i pràctics. Ara bé, res pot substituir el veritable poder de la conversa. Quants e-mails enviem per un tema en concret quan amb una simple conversa seria suficient? Quan temps fa que no mirem algú als ulls i li diem: “vull parlar una estona amb tu?”

Ara, enraonar és una tasca molt important; però per desenvolupar un bon lideratge és totalment imprescindible. No obstant i de forma força paradoxal, les escoles de negoci i altres estaments formatius dediquen molt poc temps en desenvolupar en els directius competències bàsiques de la conversa com l’empatia, l’escolta activa… A més, la majoria dels líders dediquen molt poc temps a parlar amb els seus col·laboradors i solen abusar de mitjans de comunicació no personals.

Conversar ve del llatí “conversare” que vol dir convertir, girar, donar-li la voltar. I és en aquesta línia que la conversa s’assembla més a una multiplicació que a una suma. És innegable el gran poder que té la paraula en gran quantitat d’àmbits de la nostra vida: l’educació dels fills, la vida en parella, les relacions professionals… Crec que seria molt interessant que ens analitzéssim i penséssim quan temps dediquem cada dia a la conversa. És suficient? De ben segur que no. Estic plenament convençut que la nostra qualitat com a fill/a, pare/mare, directiu/va o líder milloraria notablement en la mesura que fóssim capaços de deixar de fer algunes tasques que fem diàriament per poder dedicar més temps conversar. Per què al final, i tornant al tema del lideratge, la qualitat del nostre lideratge depèn bàsicament de la qualitat de les nostres converses. I com diu el ja citat professor González – Alorda, “si volem canviar el món… hem d’afrontar les nostres converses pendents”. Som-hi!

Xavi Roca

Soy Talentista, ayudo a organizaciones, directivos y profesionales a conseguir un alto rendimiento a través de potenciar su liderazgo y marca personal. Me apasiona el liderazgo, la gestión de equipos de alto rendimiento y la Marca Personal, y he dedicado mi carrera profesional a ayudar a empresas y profesionales a desarrollar y potenciar su talento y fortalezas para conseguir su máximo desarrollo y rendimiento.

No te pierdas nada

Subscríbete

Sin spam, notificaciones solo sobre nuevos posts.

Te informamos que los datos de carácter personal que nos proporcionas rellenando este formulario, serán tratados conforme a la normativa vigente de Protección de Datos (LOPD y RGPD) y gestionados por Xavi Roca Consulting SL como responsable de www.xaviroca.com. La finalidad de la recogida y tratamiento de estos datos es el envío de nuestras publicaciones, promociones de productos y/o servicios y recursos exclusivos para suscriptores. La legitimación se realiza a través de tu consentimiento expreso. Te informamos que tus datos estarán ubicados en los servidores de MailerLite, proveedor de email marketing acogido al EU Privacy Shield. Podrás ejercer tus derechos de acceso, rectificación, limitación, portabilidad o eliminación en info@xaviroca.com indicando en el asunto BAJA. Para más información, consulta ahora nuestra Política de Privacidad.

Buscar en este blog
Últimos Posts
¿Qué te interesa más?
On Key
Posts Relacionados
¿Qué haces mejor que otras 10.000 personas?

¿Qué haces mejor que otras 10.000 personas?

¿Te has preguntado alguna vez en qué eres realmente bueno o qué talentos naturales tienes? porque la respuesta a estas preguntas determinará la evolución de tu carrera profesional, los resultados que obtengas y por supuesto, tu nivel de felicidad profesional y personal.

El efecto checklist

El efecto checklist

En el post de hoy os hablamos de la importancia de evitar errores para la mejora en cualquier disciplina y de la humanidad en definitiva, y os hablamos del uso del checklist para conseguirlo y con ello tener más éxito.

Pon tu talento en acción

Pon tu talento en acción

En el post de hoy nuestra Guest Blogger Elena Arnaiz, Psicóloga especializada en talento y desarrollo profesional, nos habla de lo importante que es poner a trabajar nuestro talento y nos da algunas ideas para conseguirlo de forma exitosa. Gracias Elena por tus consejos.

48 años, 48 libros

48 años, 48 libros

En este post te quiero compartir algunos de los mejores libros de management que me han acompañado en los 48 años que hoy cumplo, sin duda, muchos de ellos imprescindibles para tu marca personal.